top of page

Over ons

Wie organiseert Averbode Klassiek?  Drie jonge mensen die elk op hun eigen manier bijdragen aan de organisatie van de concertreeks, en van wie de passie voor muziek en ondernemerschap een gemeenschappelijke drijfveer zijn.  Met dit project hopen ze zowel nieuw publiek de weg naar de concertzaal te tonen, als ervaren concertgangers kwaliteit te bieden in dit betoverende kader.

 

De organisatie van Averbode Klassiek zou niet mogelijk zijn zonder de fijne samenwerking met de abdij en in het bijzonder Jos Bielen, en dit reeds sinds 2019. Dankzij zijn enthousiasme en hulp kunnen we u ook dit seizoen een kwalitatief hoogstaande concertreeks aanbieden.
 
Paul Heyman is een cellist.  Met zijn goede vriend Jason speelde hij al lange tijd met het idee een concertreeks op te richten en met Averbode Klassiek wordt deze droom werkelijkheid. Paul is zelf ook op het festival te horen.  Meer info op paulheymancellist.com.
 
Louise Guenter, sopraan en classica, was enthousiast om met haar vrienden Paul en Jason mee te stappen in dit avontuur.  Zij werkte in het verleden al mee aan andere muziekfestivals en heeft met Averbode Klassiek nu zelf de mogelijkheid om haar passie voor klassiek te delen door het organiseren van dit evenement.
 
Jason Spinks maakt de cirkel rond. Hij zorgt ervoor dat Paul en Louise zich thuis voelen in de streek want zijn familie is afkomstig uit Testelt. Hij combineert zijn job als ambtenaar met Averbode Klassiek en zijn andere passie, het schrijven van onder meer poëzie. Als creative writer en spreker zal hij telkens de concerten op een originele manier inleiden.

bottom of page